base

Extracte del capítol dedicat al bar en:

TOLCHINSKY, L. i altres (2001).

Processos d'aprenentatge i formació docent en condicions d'extrema diversitat. Barcelona. Edicions 62

bar2
bar1

Per què el bar?

"Al llarg dels anys, hem anat a la recerca que els aprenentatges siguin interessants, motivadors, han d'ajudar els nois a saber solucionar les situacions amb què s'enfronten i s'enfrontaran quotidianament. La reorganització de coneixements es posa en marxa quan la necessitat obliga a buscar recursos.

Les necessitats parteixen de situacions reals, reptadores, inusuals. Estem convençuts que la curiositat i l'audàcia per aprendre es poden crear en els nostres alumnes.

Pensem que hem trobat la manera d'aprendre'n més, però també hem aconseguit que l'aprenentatge sigui engrescador i creatiu. Els continguts es posen en funcionament quan la seva aplicació té una finalitat concreta i real. per a l'alumne, l'espai de la classe es torna molt significatiu quan l'ha de repensar per ubicar taules i cadires, per tenir lloc per a plats, ampolles i gots."

EL BAR

Una vegada al curs, cada classe s'encarrega de fer un bar i la resta de l'escola seran els clients; d'aquesta manera i al llarg dels curs, a l'Escola Rel tenim diferents bars de característiques ben diverses, pensats, organitzats i portats a la pràctica per tots els alumnes de l'escola, des dels més petits fins als més grans. Durant menys o més un mes de feina, els alumnes treballen en un projecte globalitzador on intervenen complexes activitats organitzatives, lògiques, matemàtiques, lingüístiques, escriptores, lectores i socials.

C/ Montserrat de Casanovas 44, 08032 BARCELONA | T 93 420 79 05 / 93 420 79 06 | escolarel@xtec.cat CIF: F-08449308